Welcome to Animus Talk

This is where users of Animus Heart can share ideas,
solve problems and inspire fellow enthusiasts.

Animus Heart?

Status på mina lampor

Hejsan!
Jag kan inte se status på mina lampor i Google home appen om dom är tända eller släckta. Står bara offline när jag går in på dom, men det funkar att slå på/av när jag trycker.
Även när jag trycker manuellt på on/off på uttaget ändras ej statusen varken i AH eller GH.
Har Fönsterlampor som går på vägguttag nexa 433 Hz via Animus Heart som är länkad till Google home.
Har provat ändra enhetstyp från lampa till vägguttag och tvärtom men det hjälper inte. Min animus heart är den enda enheten som står som online.
På bilden är lamporna i kök och källare tända.


Någon som vet vad som kan vara felet?
Är det för att 433 endast har envägskommunikation?

Att status inte ändras när du trycker manuellt på uttagspuckens on/off beror precis som du säger på att det är envägskommunikation på 433MHz Nexa/Anslut (motsv), så det är precis som det ska iochmed att uttagspucken inte kan meddela sin status till omvärlden.

Gällande Google Home har jag ingen aning, men om status ändras i Heart:en när du fepplar på/av så lär problemet vara nånstans mellan Heart och Google Home…

1 Like

Har samma problem.

Med Tellatick funkar det perfekt. Men med Animus så står alla enheter som offline (förutom Animus-boxen).

Ja, 433mhz är en enkelriktad kommunikation i detta sammanhang, men ska ej spela roll. Google Home ska få status från Animus och sen ska man kunna sända på/av hurusom.

Testar att synka enheter, kolla att Google finns som ok på remote access, resterat hAppen, testat att byta enhetstyp (tex från vägguttag till lampa) i Google-appen osv… inget funkar. Tycker Animus onekligen känns något buggig.

Lyckades du lösa ditt problem?